Beste Leden,

 De examens zijn voorbij en een welverdiende zomervakantie staat voor de deur. Graag willen we jullie nog inlichten over enkele belangrijke zaken :

  • De teamindeling: Na heel wat voorbereidend werk, zijn de teamindelingen klaar. Deze teamindelingen vinden jullie terug op Twizzit (inloggen en dan klikken op “Groepen”). Door de nieuwe privacywetgeving kunnen we helaas de teams niet publiek op de site plaatsen.

Best per spelend kind apart inloggen. De teamindelingen zijn opgesteld op basis van de verslagen en evaluaties van trainers en coaches alsmede overleg met sommige ouders. Mochten er vragen zijn, dan kunnen jullie steeds de categorie coördinator contacteren.

 

Klik hier  om het trainingsschema te raadplegen.

Nieuw : Focus groepen. Op vrijdag middag starten we in dit nieuwe seizoen met extra trainingen voor de teams van U7 tm U14. één keer per maand krijgen deze teams een extra training , waarbij gefocused wordt op specifieke zaken nav overleg tussen trainer en coach. Bijvoorbeeld : PC’s, shoot outs, basis technieken, positie spel, ... Dit begint vanaf 13/8 en voor de eerste 2 maanden liggen de data en elftallen al vast.

 

  • Start van de trainingen:

De trainingen starten weer op 13 augustus! Vergeet echter niet om eventuele afwezigheden door te geven via Twizzit want de training zal daadwerkelijk doorgaan indien:

  1. Voor U7 t.e.m. U10: er tenminste 50% van de teamleden op aanwezig staat. 
  2. Voor U12 t.e.m.U19: er tenminste 6 spelers per team aanwezig zijn.

 

NIET ingevulde spelers zullen worden gezien als afwezig. Indien bovenstaande aantallen niet worden gehaald, zal de training NIET plaatsvinden. 

Probeer tijdens de vakantie en vooral de laatste weken van augustus de fysieke conditie wat bij te houden zodat het herstarten vlot verloopt.

 

  • Zomerstages

Er kan nog steeds worden ingeschreven voor de zomerstages. Klik hier voor de link naar de zomerstages. Sportkamp inschrijvingen

 

  • Scheidsrechterdiploma’s

Wie in U19 speelt moet een scheidsrechterdiploma hebben. Wie dit niet heeft kan niet opgesteld worden. DRINGEND DOEN!

 

Prettige vakantie!!!

 

De Hockey Commissie

Graag stellen we aan jullie voor: Manuela Urroz

Manuela is van Chileense afkomst en familie van onze U14B2 coach Pablo. Als 26-jarige Chileens international met meer dan 100 interlands, kan gesteld worden dat ze veel internationale hockeyervaring heeft. Momenteel speelt ze bij RAHC waar ze wekelijks in de basisopstelling staat. Daarnaast is ze de coach van RAHC U19G waar ze vorig jaar ook landskampioen van België mee is geworden. Een indrukwekkend palmares en nog indrukwekkender: ze staat sinds februari iedere maandagavond op de velden van HTC ISCA! 

 

Manuela zal net als Conor Harte ons helpen om ISCA op hockeytechnisch vlak naar een hoger niveau te tillen. Haar enthousiasme, skills en fanatisme zullen hier zeker toe bijdragen. Daarnaast geeft ze tips en uitleg aan onze jongere teams die op maandag training hebben. 

 

a!

Beste ISCA leden,
De eerste hockey trainingen zijn inmiddels begonnen, tijd voor een update!

We willen onze trainingen verder professionaliseren om betere resultaten te boeken in alle leeftijdscategorieën. Graag willen we jullie langs deze weg informeren over een kleine wijziging m.b.t. de veldtrainingen.

Beste leden,

Ten eerste uiteraard een ongelooflijk fijn, sportief nieuwjaar gewenst. Daarop volgend zou ik willen vragen deze brief aub met aandacht te lezen. Het is soms heel lastig iedereen met een belangrijke boodschap te benaderen en in deze vluchtige, gehaaste social-media tijden, de aandacht te houden voor een kleine 5 minuten.

Geachte voorzitter, Brussel, 20 oktober 2017 Geachte secretaris,

De laatste weken hebben we verscheidene zorgwekkende berichten ontvangen die wijzen op een gebrek aan respect en fair-play op en langs het veld. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld het uitschelden van scheidsrechters, kwetsend taalgebruik en ander onaanvaardbaar gedrag van spelers en supporters in alle afdelingen en ouderderdomsgroepen. In enkele gevallen is er zelfs sprake van fysieke intimidatie.

De hockeygemeenschap draagt waarden als respect en fair-play hoog in het vaandel. De KBHB, VHL en LFH zullen deze waarden altijd blijven verdedigen en zijn tevens van mening dat de handhaving en promotie ervan een zaak is van iedereen. We zijn ons ervan bewust dat de clubs deze mening delen. Meer nog, de meeste clubs zijn actief bezig met het uitdragen van het hockey-DNA naar hun leden. Verschillende clubs hebben zelfs eigen projecten hierover. Daarom vinden we het jammer dat we bij het punt zijn gekomen dat we er toch bij clubs, spelers en toeschouwers moeten op aandringen om de kernwaarden van onze prachtige sport in stand te houden. Gebrek aan respect en fair-play horen niet thuis in onze sport. Mogen we jullie vragen om onze kommer over deze recente en onrustwekkende evolutie met alle leden van uw club te delen.

Het komt uiteraard de procureurs en het Controlecomité als onafhankelijke disciplinaire macht toe om op te treden indien zij dat nodig achten.

Samen met jullie hopen we van harte dat de rest van de competitie in een aangename en sportieve geest kan plaatsvinden, zoals dat altijd het geval zou moeten zijn.

Met vriendelijke groeten,

Marc COUDRON Voorzitter KBHB

Serge PILET
Secretaris generaal KBHB

Yves HENET Voorzitter LFH

Dominique COULON Secretaris generaal LFH

Patrick KEUSTERS Voorzitter VHL

Christoph VAN DESSEL Secretaris generaal VHL

Christmas extravaganza op 20 december voor alle hockey leden van U14 U16 U19. Meer informatie volgt snel, maar zet de datum alvast in je agenda.

Klik op de link voor wat voorpret

De lijst met de geslaagden in hun theoretisch examen Indoor en Outdoor  is aangepast!

 

 Als een naam NIET in de lijst voorkomt, kan het zijn dat:

-          Het lid niet meer Actief is bij de bond

-          Het lid verkeerd gespeld was in het e-Learning systeem

-          Het lid niet werd opgenomen uit de lijst van de vorige papierexamens (vergeten)

-          Het lid heeft het examen NA 25/05/2018 08:00 afgelegd

 Graag in deze gevallen (behalve het laatste) contact opnemen met uw wedstrijdsecretaris, matagne_f@yahoo.fr  of bij de ISCA scheidsrechterscommissie, koen.schoningh@telenet.be.   

Even een aanvullling op de hockey stage van Tom Boon. De stage is voor iedereen tot en met U16!

En voor beginners hebben we extra trainers aangetrokken om hen de basis de leren van het prachtige hockeyspel.

Twee daagse Tom Boon stage, inschrijven via de website
https://www.tomboonhockey.be/nl/kalender/

Tom Boon keert terug bij HTC-ISCA. Op 30 en 31 oktober, tijdens de herfstvakantie, kan je weer je techniek verbeteren en coole trics leren.

Kosten 90 euro voor twee dagen.

Schrijf je in via de website van Tom Boon https://www.tomboonhockey.be/nl/kalender/

 

 

NL
EN