Beste ISCA leden,
De eerste hockey trainingen zijn inmiddels begonnen, tijd voor een update!

We willen onze trainingen verder professionaliseren om betere resultaten te boeken in alle leeftijdscategorieën. Graag willen we jullie langs deze weg informeren over een kleine wijziging m.b.t. de veldtrainingen.


Zoals jullie weten, zijn we dit jaar gestart met een nieuwe aanpak voor de trainingen door alle teams een vaste trainer te geven.

Tot nu toe hebben de trainers zelf de trainingen voorbereid en bedachten ze de oefeningen. Deze trainingen zijn verzameld en opgeslagen in een database, zodat we er in de toekomst ook gebruik van kunnen maken. Met trots kunnen we zeggen dat op dit moment meer dan 90% van alle gegeven trainingen in het systeem staat!

Na de Krokus vakantie willen we graag wat aanpassingen in dit systeem doorvoeren.  

Wat houden deze aanpassingen in?
- Alle jeugdteams behouden één vaste trainer die het team traint en alle oefeningen uitlegt.
- Alle oefeningen van een training zullen op het veld worden klaar gezet, vervolgens zullen de verschillende teams de oefeningen doen. Hierdoor kan er sneller gewisseld worden tussen de oefeningen en wordt er efficiënter met de tijd omgegaan. 
- Bij U7-8-9 worden dezelfde onderwerpen getraind als bij U10-11-12. Vanzelfsprekend worden de oefeningen aangepast naar leeftijd & niveau (met behulp van verschillende differentiatie technieken).

- Alle trainingen worden samengesteld door onze hoofdtrainers. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van het trainings systeem van de Australier Jamie Dwyer. Jamie is één van 's werelds beste hockey spelers en heeft een eigen programma ontwikkeld met als doel spelers en clubs te laten evolueren naar een hoger niveau.  We zijn er fier op dat we dit systeem ook bij ISCA kunnen introduceren.

Dat de U7-8-9 en U10-11-12 als één groep wordt gezien, heeft geen invloed op de teams en spelers zelf. Deze werkwijze maakt het enkel gemakkelijker voor de trainers.

Wij hopen dat deze wijziging de trainingen op een (nog) hoger niveau tillen, waarbij het verbeteren van onze spelers en plezier in het spel centraal staan. 

We starten met deze nieuwe opzet na de krokusvakantie.

Met sportieve groeten!
De Hockeycommissie