Beste Leden,

 

Midden in de vakantie en slechts 2 weken voor de start van de eerste trainingen voor het nieuwe seizoen, willen we jullie graag informeren over wat er deze zomer achter de schermen gerealiseerd is om samen met jullie ISCA te laten groeien naar een hoger niveau.

 

  1. Een herziene versie van het trainingsschema

Na de lancering van de eerste versie eind juni, hebben we vanuit verschillende kanten verzoeken gekregen om het schema aan te passen voor specifieke teams. Met dit nieuwe schema hopen we tegemoet te komen aan jullie verwachtingen. Aan deze versie zullen weinig tot geen wijzigingen meer worden aangebracht.

De nieuwe versie vindt u hier

We zijn ook trots dat er nog een nieuwe trainster onze trainerscrew gaat versterken: Amelia Spence (Australisch international en spelend bij Heracles) komt op woensdagmiddag het hele seizoen training geven bij ISCA.

  1. Een herziene versie van het trainingsplan

Vorige zomer zijn we gestart met V1 van het trainingsplan. Tijdens de winterperiode zijn er verschillende wijzigingen doorgevoerd waaruit V2 is ontstaan. Deze zomer is er een herziening gekomen, wat vooral een uitbreiding is van de vorige versies. Naast techniek & tactiek gaat dit jaar ook het mentale en fysieke aspect van hockey zijn intrede maken met specifieke focus tijdens trainingen. Dit alles onder leiding van Joy Jouret, coach van Belgie U15 en aan de FIH verbonden middels een speciaal coaching programma. Deze zal voor 13-8 zichtbaar worden voor alle leden op de website, zodat iedereen weet wat er getraind zal worden.

  1. Lancering van de Trainer / Coach Academy

De Trainer/Coach Academy is een nieuw initiatief, waarbij we de kennis van onze hoofdtrainers gebruiken om onze jeugdtrainers, coaches en geïnteresseerde ouders meer uitleg over hockey te geven. Tijdens een maandelijkse bijeenkomst op maandagavond worden specifieke onderwerpen aangehaald die volgens Conor extra aandacht behoeven. Vanzelfsprekend zullen deze aansluiten bij het trainingsplan wat er in de volgende maand getraind zal worden. Tijdens deze bijeenkomsten is er ook ruimte voor trainers en coaches om samen te bespreken wat er goed is gegaan de maand ervoor. Ook aandachtspunten zullen hier bespreekbaar worden gemaakt. Buiten deze bijeenkomsten is er ook nog ander contact tussen trainers en coaches. Ook als ouder kun je met zowel de trainer als coach over het spel praten. Hou daarbij wel altijd voor ogen dat het allemaal vrijwilligers zijn die ongelofelijk hun best doen en veel tijd steken in het begeleiden van uw kind(eren).

  1. Focus groepen

Dit is een nieuw concept. Iedere vrijdag vinden er focusgroep trainingen plaats. Dit zijn extra trainingen voor de U7 t.e.m. U14. Wekelijks komen er 3 verschillende teams aan bod die 1 uur extra zullen gaan trainen op een specifiek thema (op de ISCA site staat de uurregeling per team). Dit thema komt voort uit de terugkoppeling die coaches geven aan de trainers, en vice versa. Ans Huizing zal deze trainingen op vrijdag geven. Aangezien we slechts 1 uur per team hebben, is het van groot belang dat alle kinderen ook daadwerkelijk bij de start van de training in hockeyoutfit klaar staan bij het veld. Op deze manier kan iedere training op tijd beginnen en halen we samen het maximale uit deze trainingen. Wij rekenen dan ook op alle betrokken ouders om deze extra inspanning vanuit de club positief te stimuleren.

  1. Aanwezigheid Twizzit

De trainingen starten weer op maandag 13 augustus! Vergeet niet om je aanwezigheid in te geven via Twizzit. De trainingen zullen namelijk alleen doorgaan als:

  • Voor U7 t.e.m. U10: er tenminste 50% van de teamleden op aanwezig staan. 
  • Voor U12 t.e.m.U19: er tenminste 6 spelers per team op aanwezig staan.

NIET ingevulde spelers zullen worden gezien als afwezig. Indien bovenstaande aantallen niet worden gehaald op 24u voorafgaand aan de training, zal de training NIET plaatsvinden. Je categorieverantwoordelijke brengt je hiervan op de hoogte.  

Probeer tijdens de vakantie en vooral de laatste weken van augustus de fysieke conditie wat bij te houden zodat het herstarten vlot verloopt.

 

LET OP: Woensdag 15 augustus O.L.V. Hemelvaart. Er zullen deze dag GEEN trainingen plaatsvinden.

 

Via deze weg hopen we jullie voldoende geïnformeerd te hebben over onze trainingen voor het nieuwe seizoen.

 

Geniet van de vakantie en tot snel op het hockeyveld.