In samenwerking met de gemeente Hoeilaart faciliteren we de hockeybond voor trainingen en wedstrijden van onze indoor Nationale ploegen op HTC ISCA.


Beste leden,

Volgende week komt er een tent op het zandveld met daarin 2 indoor speelvelden. Deze indoor faciliteit wordt door de indoor bond aangeduid als 'ISCA-indoor'. ISCA is al sinds juni bezig om te zorgen dat onze teams dit seizoen indoor wedstrijden mogen spelen. Omdat wij geen wedstrijdcapaciteit konden garanderen aan de bond, was het heel lang onzeker of wij dit seizoen wel wedstrijden zouden mogen spelen, tot een paar weken geleden zelfs.

Door medewerking met Taxandria (die ons wel wat van hun veldcapaciteit wilden 'verkopen'), het mooie weer in augustus en september (waardoor de verbouwing van de sportzaal sneller ging dan verwacht) en de zeer effectieve medewerking van de gemeente Hoeilaart is het toch gelukt om de indoor bond te overtuigen. Tot onze grote opluchting hebben we 12 teams in mogen schrijven. En nog meer goed nieuws kwam later, toen bleek dat de gemeente Hoeilaart zelfs tijdens de verbouwing toch trainingsuren in de sportzaal voor ons kon regelen.

Een paar weken geleden kwam er van de hockeybond ook de vraag of er een tent met indoorvelden zou kunnen worden geplaatst op ons terrein. Deze faciliteit was gepland voor Mont-Saint-Guibert, maar de vergunningen daarvoor kwamen niet op tijd rond. In de faciliteit waren de wedstrijden en de trainingen voor de nationale Belgische ploegen gepland en de organisatoren zochten zeer dringend een andere optie voor de plaatsing. Een absolute noodsituatie. ISCA is toen in samenwerking met de gemeente Hoeilaart gaan bekijken of dit mogelijk zou zijn met betrekking tot onze vergunningen. Na overleg is gebleken dat dit onder strenge voorwaarden kan.

In de indoor faciliteit is natuurlijk meer capaciteit voor trainingen en wedstrijden dan alleen voor de nationale ploegen en om de zaak te financieren worden die uren verhuurd voor training aan clubs uit de buurt zonder indoor capaciteit; wij trainen (gratis) in de sportzaal van Hoeilaart. Door de nationale wedstrijden in het weekend is er nog een weinig capaciteit voor onze wedstrijden: Een aantal ISCA teams zullen dus geluk hebben en al dit indoor seizoen een paar 'thuiswedstrijden' kunnen spelen.

Sportieve groeten,

De hockey commissie