Beste leden,

We zitten allemaal vol verwachting te wachten op wat voor lekkers de Sint dit jaar brengt. Het is een heerlijk spannende periode in deze donkere wintermaanden en het is dan ook heel prettig om jullie te melden dat er heel wat goed nieuws te melden valt over onze Club. Graag geven we jullie dan ook een update over de recente stand van zaken in ISCA.

 


Het aantal nieuwe jeugdleden jonger dan 19 is enorm gestegen tot 104 en we krijgen nog steeds meldingen van geïnteresseerde kandidaten. We zijn er daardoor ook in geslaagd om 3 nieuwe teams samen te stellen en we hopen nog verder te kunnen groeien. We hebben ook specifieke training voorzien op woensdagmiddag om deze nieuwe leden sneller te laten integreren in de teams. Zestien jeugdploegen zijn ingeschreven voor de zaalhockey wat duidelijk erop wijst dat onze meisjes en jongens ook tijdens de wintermaanden gedreven zijn om verder te hockeyen. We hebben ook voor het eerst in lange tijd bijkomende zaalcapaciteit gevonden voor de U14/19 zodat ook zij goed voorbereid de zaalcompetitie induiken.

 

Onze E-learning scheidsrechterscursus was een groot succes met 85 deelnemers en we gaan dit aantal nog verder opkrikken in de volgende maanden.

 

Onze trainersstaf heeft een nieuw trainingsplan opgesteld en we krijgen veel positieve feedback over de trainingen. Groot compliment daarom aan de trainersstaf die zich ook verder ontwikkelt en uitbreidt. Naast de trainerscoördinator (Niels Geven) en hoofdtrainers (Frank Fransen en Matt Richards) hebben we dit jaar een aantal gerenommeerde personen in de hockeywereld aangetrokken en daar zijn we ontzettend trots op:

1) Conor Harte, Iers hockey international, Royal Racing Club (first team),

2) Julie Scheers, ex Red Panther (Belgisch nationaal team)

3) en vanaf februari 2018: Manuela Urroz, Chileens international en speelster Royal Antwerp Club (first team). Welcome Manuela!

 

Conor heeft ondertussen een eerste coachavond gegeven op 13 november om zijn olympische en professionele ervaringen te delen met onze coaches. Door de vele positieve reacties en de zeer goede interactie tijdens de coachsessie gaan we ook in 2018 verder met dergelijke info sessies.

 

Daarnaast zijn er nog heel wat andere initiatieven waaraan hard wordt verder gewerkt zoals de stages. De Tom Boon stage in de herfstvakantie was een groot succes met 116 kinderen waaronder 46 van andere clubs. HTC ISCA was trouwens de eerste club waar de Tom Boon stage helemaal uitverkocht was. Tijdens de paasvakantie en grote vakantie plannen we opnieuw stages! De start2hockey verwelkomt ook een reeks nieuwkomers en er zijn plannen om nauw samen te werken met geïnteresseerde gemeentes.

 

Natuurlijk is deze vooruitgang niet mogelijk zonder jullie inzet, onze talrijke vrijwilligers in de hoedanigheid van coaches, jeugdtrainers, enthousiaste ouders, supporters, materiaalcommissie, de Serre uitbaters, sponsorcommissie, Happy Friday vrijwilligers en evenementencommissie. We hebben recent veel nieuwe vrijwilligers mogen begroeten maar we zijn altijd op zoek naar meer vrijwilligers om onze groei als club op verschillende vlakken goed te kunnen ondersteunen.

 

HTC ISCA en de Nederlandse vereniging organiseren dit jaar weer gezamenlijk het Sinterklaasfeest op 29 november (inschrijven via de site). Op 20 december (16.00 – 21.00 uur) gaat onze U14-19 jeugd bounce ballen en lasergamen. Alle ouders zijn dan welkom om onder het genot van een drankje in onze feestelijk versierde Serre te toasten op het afgelopen jaar.

 

Heel veel dank aan jullie allen en laat ons samen hard en enthousiast verder werken aan de verdere uitbouw van onze sportieve en gezellige club. Geniet van Sinterklaas en sterkte aan alle studenten en studentes voor de komende examens!!

 

De Hockey Commissie