NL
EN

Op vrijdag 23 november voor alle tennis- en hockeyleden vanaf 12 jaar

Start 20u30 - einde 00u30 Tickets te koop bij de deur, introducees welkom.

 

 


Holapola… plots is 1 September wel heel dichtbij.
 
Waar ga je in hemelsnaam de tijd vinden om al dat schoolmateriaal bij elkaar te sprokkelen? Aha, easypeasy! Dat kan vandaag nog! Bestel al je schoolmateriaal via www.trooper.be/htcisca en HTC ISCA pakt ook wat extra monnies.
 
Vergeten wat je eigenlijk allemaal nodig hebt om die eerste schooldag te overleven?
No problemo, wij helpen je met plezier een handje! 

Beste Leden,

 

Midden in de vakantie en slechts 2 weken voor de start van de eerste trainingen voor het nieuwe seizoen, willen we jullie graag informeren over wat er deze zomer achter de schermen gerealiseerd is om samen met jullie ISCA te laten groeien naar een hoger niveau.

 

 1. Een herziene versie van het trainingsschema

Na de lancering van de eerste versie eind juni, hebben we vanuit verschillende kanten verzoeken gekregen om het schema aan te passen voor specifieke teams. Met dit nieuwe schema hopen we tegemoet te komen aan jullie verwachtingen. Aan deze versie zullen weinig tot geen wijzigingen meer worden aangebracht.

De nieuwe versie vindt u hier

We zijn ook trots dat er nog een nieuwe trainster onze trainerscrew gaat versterken: Amelia Spence (Australisch international en spelend bij Heracles) komt op woensdagmiddag het hele seizoen training geven bij ISCA.

 1. Een herziene versie van het trainingsplan

Vorige zomer zijn we gestart met V1 van het trainingsplan. Tijdens de winterperiode zijn er verschillende wijzigingen doorgevoerd waaruit V2 is ontstaan. Deze zomer is er een herziening gekomen, wat vooral een uitbreiding is van de vorige versies. Naast techniek & tactiek gaat dit jaar ook het mentale en fysieke aspect van hockey zijn intrede maken met specifieke focus tijdens trainingen. Dit alles onder leiding van Joy Jouret, coach van Belgie U15 en aan de FIH verbonden middels een speciaal coaching programma. Deze zal voor 13-8 zichtbaar worden voor alle leden op de website, zodat iedereen weet wat er getraind zal worden.

 1. Lancering van de Trainer / Coach Academy

De Trainer/Coach Academy is een nieuw initiatief, waarbij we de kennis van onze hoofdtrainers gebruiken om onze jeugdtrainers, coaches en geïnteresseerde ouders meer uitleg over hockey te geven. Tijdens een maandelijkse bijeenkomst op maandagavond worden specifieke onderwerpen aangehaald die volgens Conor extra aandacht behoeven. Vanzelfsprekend zullen deze aansluiten bij het trainingsplan wat er in de volgende maand getraind zal worden. Tijdens deze bijeenkomsten is er ook ruimte voor trainers en coaches om samen te bespreken wat er goed is gegaan de maand ervoor. Ook aandachtspunten zullen hier bespreekbaar worden gemaakt. Buiten deze bijeenkomsten is er ook nog ander contact tussen trainers en coaches. Ook als ouder kun je met zowel de trainer als coach over het spel praten. Hou daarbij wel altijd voor ogen dat het allemaal vrijwilligers zijn die ongelofelijk hun best doen en veel tijd steken in het begeleiden van uw kind(eren).

 1. Focus groepen

Dit is een nieuw concept. Iedere vrijdag vinden er focusgroep trainingen plaats. Dit zijn extra trainingen voor de U7 t.e.m. U14. Wekelijks komen er 3 verschillende teams aan bod die 1 uur extra zullen gaan trainen op een specifiek thema (op de ISCA site staat de uurregeling per team). Dit thema komt voort uit de terugkoppeling die coaches geven aan de trainers, en vice versa. Ans Huizing zal deze trainingen op vrijdag geven. Aangezien we slechts 1 uur per team hebben, is het van groot belang dat alle kinderen ook daadwerkelijk bij de start van de training in hockeyoutfit klaar staan bij het veld. Op deze manier kan iedere training op tijd beginnen en halen we samen het maximale uit deze trainingen. Wij rekenen dan ook op alle betrokken ouders om deze extra inspanning vanuit de club positief te stimuleren.

 1. Aanwezigheid Twizzit

De trainingen starten weer op maandag 13 augustus! Vergeet niet om je aanwezigheid in te geven via Twizzit. De trainingen zullen namelijk alleen doorgaan als:

 • Voor U7 t.e.m. U10: er tenminste 50% van de teamleden op aanwezig staan. 
 • Voor U12 t.e.m.U19: er tenminste 6 spelers per team op aanwezig staan.

NIET ingevulde spelers zullen worden gezien als afwezig. Indien bovenstaande aantallen niet worden gehaald op 24u voorafgaand aan de training, zal de training NIET plaatsvinden. Je categorieverantwoordelijke brengt je hiervan op de hoogte.  

Probeer tijdens de vakantie en vooral de laatste weken van augustus de fysieke conditie wat bij te houden zodat het herstarten vlot verloopt.

 

LET OP: Woensdag 15 augustus O.L.V. Hemelvaart. Er zullen deze dag GEEN trainingen plaatsvinden.

 

Via deze weg hopen we jullie voldoende geïnformeerd te hebben over onze trainingen voor het nieuwe seizoen.

 

Geniet van de vakantie en tot snel op het hockeyveld.

 

 

 

Word jij de allereerste Streethockeykampioen?!

 Deze zomer organiseert de Vlaamse Hockey Liga voor het eerst een kampioenschap Streethockey en de VHL nodigt dus alle geïnteresseerden uit om hun beste skills te laten bewonderen op onze Streethockeycourt en te spelen voor de titel van Streethockeykampioen!

Ben je een hockeyer of wil je gewoon met een groep vrienden deelnemen?   Dat kan allemaal!  Streethockey draait om skills, tricks en plezier maken met je vrienden.

Er worden voorrondes georganiseerd op 4 plaatsen in Vlaanderen en de winnaars zullen strijden voor de titel van Streethockeykampioen in Antwerpen op 23 september.   

 De voorrondes worden georganiseerd in Sint-Truiden, Mechelen, Lokeren en Koksijde.  Dus, ben je geboren in 2006/2005 (U14) of in 2004/2003 (U16)? Hebben jij en je vrienden de allerbeste dribbels en tricks?  Wil jij al je kunnen laten zien op de officiële Streethockeycourt?   Of wil jij met je vrienden een paar fijne wedstrijden spelen in een super ambiance met DJ en MC?   Vorm dan snel samen met je vrienden een ploegje van 5 spelers (3 op het veld en 2 wissels) en strijd voor het allereerste Streethockeykampioenschap !!!

 Alle praktische info kan je terugvinden op volgende pagina: https://www.hockey.be/nl/nieuws/word-jij-de-allereerste-streethockeykampioen/

 PRAKTISCH

-        Waar en wanneer? 

o   Grote Markt,             Sint-Truiden ;    05/08/2018

o   Zeelaan 303,             Koksijde ;           25/08/2018

o   Markt 14-16,             Lokeren ;            09/09/2018

o   Veemarkt,                  Mechelen ;        16/09/2018

o   Park Spoor Noord,   Antwerpen ;       23/09/2018

-        Wie?  Ploegje van max. 5 spelers (3 veldspelers, 2 wissels)

-        Inschrijving?  Via https://nl.surveymonkey.com/r/Streethockey2018
Inschrijvingsgeld : €20 per ploeg, te betalen op BE 23 0882 8487 9291
Voor elke ploeg zal een verrassing en een drankje voorzien worden

-        Contact:  sebastien.michielsen@hotmail.com

Beste Leden,

 De examens zijn voorbij en een welverdiende zomervakantie staat voor de deur. Graag willen we jullie nog inlichten over enkele belangrijke zaken :

 • De teamindeling: Na heel wat voorbereidend werk, zijn de teamindelingen klaar. Deze teamindelingen vinden jullie terug op Twizzit (inloggen en dan klikken op “Groepen”). Door de nieuwe privacywetgeving kunnen we helaas de teams niet publiek op de site plaatsen.

Best per spelend kind apart inloggen. De teamindelingen zijn opgesteld op basis van de verslagen en evaluaties van trainers en coaches alsmede overleg met sommige ouders. Mochten er vragen zijn, dan kunnen jullie steeds de categorie coördinator contacteren.

 

Klik hier  om het trainingsschema te raadplegen.

Nieuw : Focus groepen. Op vrijdag middag starten we in dit nieuwe seizoen met extra trainingen voor de teams van U7 tm U14. één keer per maand krijgen deze teams een extra training , waarbij gefocused wordt op specifieke zaken nav overleg tussen trainer en coach. Bijvoorbeeld : PC’s, shoot outs, basis technieken, positie spel, ... Dit begint vanaf 13/8 en voor de eerste 2 maanden liggen de data en elftallen al vast.

 

 • Start van de trainingen:

De trainingen starten weer op 13 augustus! Vergeet echter niet om eventuele afwezigheden door te geven via Twizzit want de training zal daadwerkelijk doorgaan indien:

 1. Voor U7 t.e.m. U10: er tenminste 50% van de teamleden op aanwezig staat. 
 2. Voor U12 t.e.m.U19: er tenminste 6 spelers per team aanwezig zijn.

 

NIET ingevulde spelers zullen worden gezien als afwezig. Indien bovenstaande aantallen niet worden gehaald, zal de training NIET plaatsvinden. 

Probeer tijdens de vakantie en vooral de laatste weken van augustus de fysieke conditie wat bij te houden zodat het herstarten vlot verloopt.

 

 • Zomerstages

Er kan nog steeds worden ingeschreven voor de zomerstages. Klik hier voor de link naar de zomerstages. Sportkamp inschrijvingen

 

 • Scheidsrechterdiploma’s

Wie in U19 speelt moet een scheidsrechterdiploma hebben. Wie dit niet heeft kan niet opgesteld worden. DRINGEND DOEN!

 

Prettige vakantie!!!

 

De Hockey Commissie

De lijst met de geslaagden in hun theoretisch examen Indoor en Outdoor is aangepast! Indoor en Outdoor

 

Als een naam NIET in de lijst voorkomt, kan het zijn dat:

-          Het lid niet meer Actief is bij de bond

-          Het lid verkeerd gespeld was in het e-Learning systeem

-          Het lid niet werd opgenomen uit de lijst van de vorige papierexamens (vergeten)

-          Het lid heeft het examen NA 02/08/2018 08:00 afgelegd

 Graag in deze gevallen (behalve het laatste) contact opnemen met uw wedstrijdsecretaris, matagne_f@yahoo.fr  of bij de ISCA scheidsrechterscommissie, a.husain-khan@planet.nl

 

Graag stellen we aan jullie voor: Manuela Urroz

Manuela is van Chileense afkomst en familie van onze U14B2 coach Pablo. Als 26-jarige Chileens international met meer dan 100 interlands, kan gesteld worden dat ze veel internationale hockeyervaring heeft. Momenteel speelt ze bij RAHC waar ze wekelijks in de basisopstelling staat. Daarnaast is ze de coach van RAHC U19G waar ze vorig jaar ook landskampioen van België mee is geworden. Een indrukwekkend palmares en nog indrukwekkender: ze staat sinds februari iedere maandagavond op de velden van HTC ISCA! 

 

Manuela zal net als Conor Harte ons helpen om ISCA op hockeytechnisch vlak naar een hoger niveau te tillen. Haar enthousiasme, skills en fanatisme zullen hier zeker toe bijdragen. Daarnaast geeft ze tips en uitleg aan onze jongere teams die op maandag training hebben. 

 

a!

Beste ISCA leden,
De eerste hockey trainingen zijn inmiddels begonnen, tijd voor een update!

We willen onze trainingen verder professionaliseren om betere resultaten te boeken in alle leeftijdscategorieën. Graag willen we jullie langs deze weg informeren over een kleine wijziging m.b.t. de veldtrainingen.

Beste leden,

Ten eerste uiteraard een ongelooflijk fijn, sportief nieuwjaar gewenst. Daarop volgend zou ik willen vragen deze brief aub met aandacht te lezen. Het is soms heel lastig iedereen met een belangrijke boodschap te benaderen en in deze vluchtige, gehaaste social-media tijden, de aandacht te houden voor een kleine 5 minuten.

Geachte voorzitter, Brussel, 20 oktober 2017 Geachte secretaris,

De laatste weken hebben we verscheidene zorgwekkende berichten ontvangen die wijzen op een gebrek aan respect en fair-play op en langs het veld. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld het uitschelden van scheidsrechters, kwetsend taalgebruik en ander onaanvaardbaar gedrag van spelers en supporters in alle afdelingen en ouderderdomsgroepen. In enkele gevallen is er zelfs sprake van fysieke intimidatie.

De hockeygemeenschap draagt waarden als respect en fair-play hoog in het vaandel. De KBHB, VHL en LFH zullen deze waarden altijd blijven verdedigen en zijn tevens van mening dat de handhaving en promotie ervan een zaak is van iedereen. We zijn ons ervan bewust dat de clubs deze mening delen. Meer nog, de meeste clubs zijn actief bezig met het uitdragen van het hockey-DNA naar hun leden. Verschillende clubs hebben zelfs eigen projecten hierover. Daarom vinden we het jammer dat we bij het punt zijn gekomen dat we er toch bij clubs, spelers en toeschouwers moeten op aandringen om de kernwaarden van onze prachtige sport in stand te houden. Gebrek aan respect en fair-play horen niet thuis in onze sport. Mogen we jullie vragen om onze kommer over deze recente en onrustwekkende evolutie met alle leden van uw club te delen.

Het komt uiteraard de procureurs en het Controlecomité als onafhankelijke disciplinaire macht toe om op te treden indien zij dat nodig achten.

Samen met jullie hopen we van harte dat de rest van de competitie in een aangename en sportieve geest kan plaatsvinden, zoals dat altijd het geval zou moeten zijn.

Met vriendelijke groeten,

Marc COUDRON Voorzitter KBHB

Serge PILET
Secretaris generaal KBHB

Yves HENET Voorzitter LFH

Dominique COULON Secretaris generaal LFH

Patrick KEUSTERS Voorzitter VHL

Christoph VAN DESSEL Secretaris generaal VHL

NL
EN