NL
EN

 

LET OP: gedurende de wintermaanden zal er uitsluitend op deze plaats op de website melding gedaan worden van evt. afgelastingen van trainingen: http://www.htc-isca.be/?oid=855&pid=22865.

Voor afgelasting van wedstrijden op ISCA (algemene of gedeeltelijke afgelasting), zal het uitsluitend via de Belgische hockey app gecommuniceerd worden. Zorg er dus voor dat u die app hebt opgeladen! 

Afgelastingen van trainingen worden in principe ten laatste om 22.00u op de avond voor de training gemeld. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de wedstrijdinformatie van uur tot uur worden aangepast op de dag van de wedstrijd. In uitzonderlijke gevallen kan de hoofdtrainer of scheidsrechter ter plaatse beslissen een training of wedstrijd per direct af te gelasten. Controleer de website dus regelmatig!

Door vrieskou en sneeuw kunnen de velden ongeschikt raken om te bespelen, zowel uit veiligheidsoverwegingen voor de spelers als ter voorkoming van permanente schade aan de velden. Om te bepalen of er wel/niet getraind of gespeeld kan worden geldt deze weersite als referentie. https://www.buienradar.be/weer/hoeilaart/be/2795699/5daagse

Onder de 3°C mogen zowel het waterveld als het zandveld niet bespeeld worden. 

De Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB) en de Vlaamse Hockey Liga (VHL) maken vanaf het seizoen 2018-2019 gebruik van Sportlink als software in plaats van Dimasports. De overgang naar Sportlink betekent onder andere dat het invullen van het wedstrijdblad niet meer via een PC zal kunnen gebeuren. Via de nieuwe mobiele applicatie Belgium HockeyApp komt er een mobiel digitaal wedstrijdblad.

Alle nodige informatie rond de nieuwe app vindt u  hier  

Hoe een wedstrijdblad invullen?

Hiervoor bestaat er een video (de 1e) en een handleiding (Teamleden):

https://www.hockey.be/nl/categorie/competitie/hockeyapp/handleidingen/

 

2)      Wie kan een wedstrijdblad invullen?

Dit kan elke speler, manager of staflid van de ploeg. De tegenploeg kan niet ingevuld worden uiteraard en men kan die pas bekijken eens de tegenstander zijn spelerslijst naar de scheidsrechter heeft gestuurd.

Ook de wedstrijdsecretaris kan dat doen of, als een ploeg zijn lijst niet naar de scheidsrechters heeft gestuurd, dan kan ook een official dat doen.

 

3)      Hoe een wedstrijdblad vastleggen?

Hiervoor bestaat er ook een video (de 2e)  en een handleiding (Officials):

https://www.hockey.be/nl/categorie/competitie/hockeyapp/handleidingen/

 

4)      Wie kan een wedstrijdblad vastleggen?

Dit kan enkel een official doen of een wedstrijdsecretaris. Onder de officials hebben we de 2 scheidsrechters, de veldafgevaardigde, reserve scheids en MO voor Ere divisie Heren Belgian League.

Hoe sneller een blad wordt vastgelegd, hoe sneller het resultaat de wereld wordt ingestuurd (notificaties). De standen worden ook direct aangepast.

 

 Teammanagers

Managers kunnen via de functie Teammanager binnen de App volgende zaken doen:

-          Wedstrijdblad invullen

-          Blauwdruk van het team aanpassen via de functie Manager in het App-menu

-          Opvolgen en beheren van de aanwezigheden om te spelen en te rijden per wedstrijd

-          Blokkeren van het invullen van de aanwezigheden per wedstrijd. Dan kunnen de spelers uiteraard hun aanwezigheden niet meer aanpassen of invullen

-          Notificaties tot 140 tekens sturen naar de teamleden per wedstrijd

-          Foto’s van de teamleden aanpassen door op een speler te drukken in de blauwdruk (en dan via menu). Zie mail begin van deze week.

 

OPGELET! Eens een wedstrijdblad wordt ingevuld en verstuurd wordt naar de scheidsrechters, kan men GEEN aanpassingen meer doorvoeren. Dan kan nog enkel een official iets wijzigen voor de wedstrijd! Het kan wel OPGESLAGEN worden en vervolgens verder opgenomen worden.

 

Wedstrijdsecretaris

Men kan per club 1 of meerdere wedstrijdsecretaris aanmaken. Deze personen kunnen wedstrijdbladen aanvullen en vastleggen vanaf 1 dag voor de wedstrijd tot als de wedstrijd is vastgelegd. Reden is dat het niet de bedoeling is deze personen dagen op voorhand het werk gaan doen van een ploeg.

 

Handleiding van de wedstrijdsecretaris:

https://www.hockey.be/app/uploads/2018/07/180725-Handleiding-app_mDWF_Wedstrijdsecretaris_DEF.pdf

 

6)      Scheidsrechters

Er zijn 2 manieren om scheidsrechters op het wedstrijdblad te zetten. De aanduidingen van de nationale scheidsrechters worden uiteraard door de bond gedaan.

-          Via Sportlink Club kan men op alle thuiswedstrijden 1 of 2 scheidsrechters aanduiden volgens de aan te leveren scheidsrechters:

https://www.hockey.be/app/uploads/2018/06/Umpires-Club-Assigned-Outdoor-NL-2018-2019-3.pdf

 -          In de App eens het wedstrijdblad open staat.

 Er is 1 grote verandering in Sportlink, namelijk dat de uitscheidsrechter NIET door de uitploeg kan opgegeven worden. Dit kan dus enkel door de thuisploeg. Reden is dat de thuisploeg volledig verantwoordelijk is voor het wedstrijdblad. Hiervoor moeten inderdaad, voor sommige divisies (zie de link hier boven) voor de wedstrijd de 2 scheidsrechters samen komen opdat de thuisploeg de uitscheidsrechter op het blad kan zetten.

 

 

 

Verdere vragen? Neem contact op met Françoise Matagne (wedstrijdsecretaris@htc-isca.be).

1e ronde Outdoor

·  De verschillende kampioenschappen starten tijdens het weekend van 1 & 2 september 2018, uitgezonderd de U7-U8 ploegen die een week later, tijdens het weekend van 7 & 8 september 2018 zullen starten.

·  Behoudens enkele uitzonderingen (Barragewedstrijden bij de jeugd,Mineuren,Masters) zal het weekend van 17 & 18 november 2018 het laatste van de 1ste ronde zijn.

·  De mineuren en masters spelen tot half december.

·  Op zaterdag 27 oktober 2018, het eerste weekend van de Allerheiligen vakantie, staat er een speeldag voor de nationale en regionale 1 jeugdkampioenschappen op het programma.

·  De District selecties vinden plaats op zondag 21 oktober 2018 (keepers), op maandag 29 oktober 2018 (geboortejaar 2006) en op dinsdag 30 oktober 2018 (geboortejaar 2005).

 Indoor

·    De indoorkampioenschappen starten tijdens het weekend van 24 & 25 november 2018, incl.de nationale en regionale U14-U16-U19 reeksen, die tevens vanaf komend seizoen een kampioenschap zullen betwisten met heen-en terugwedstrijden.

·      Voor de nationale U14-U16-U19 reeksen staat er op zaterdag 22 december 2018, eerste dag van de kerstvakantie, een speeldag op het programma, en voor alle U14-U16-U19 categorieën, staat er tijdens het weekend van 5 & 6 januari 2019,laatste weekend van de Kerstvakantie, ook een speeldag op het programma.

·    De Senior finales vinden plaats tijdens het weekend van 2 & 3 februari 2019

·    De jeugdfinales vinden plaats tijdens het weekend van 9 & 10 februari 2019

 2e ronde Outdoor

·   De verschillende kampioenschappen hervatten tijdens het weekend van 16 & 17 februari 2019, behalve de mineuren en masters die reeds vanaf de 3e week van januari aan de slag gaan.

·   Inhaalspeeldagen zijn, indien nodig, voorzien tijdens de Paasvakantie

·   De halve finales voor senioren worden gespeeld tijdens het weekend van 4 & 5 mei 2019, de finales tijdens het weekend van 11 & 12 mei 2019.

·   De jeugdkampioenschappen eindigen tijdens het weekend van 25 & 26 mei 2019 (Nationale jeugdfinales vinden plaats op zondag 26 mei 2019)

·   De District Days vinden plaats op donderdag 30 mei 2019 (geboortejaar 2006) en op zaterdag 1 juni 2019 (geboortejaar 2005).

 Hier vindt u de volledige kalender voor het nieuwe seizoen 2018-2019.

 

 Vanaf U14 heeft uitsluitend de captain van een team (dus NIET de coach) het recht VOOR het begin van de wedstrijd de controle van de identiteit van de spelers van het andere team te verzoeken. Als een opgestelde speler, dus ook een bankzitter, geen geldige ID kan overleggen, kan deelname aan de wedstrijd haar/hem ontzegd worden. Als onvoldoende spelers een ID kunnen overleggen, kan het andere team besluiten de wedstrijd niet te laten spelen. Zodra de wedstrijd begonnen is vervalt het recht tot het controleren van de identiteiten. Eventuele onregelmatigheden moeten op het electronische wedstrijdformulier vermeld worden.

Zorg er dus voor als admin. coach (jeugd) of captain (senioren) dat je te allen tijde (kopieen van) alle IDs van alle spelers bij je hebt!

NL
EN