NL
EN

 

De verschillende kampioenschappen starten tijdens het weekend van 7 & 8 september 2019, uitgezonderd de U7-U8 ploegen die een week later, tijdens het weekend van 14 & 15september 2019 zullen starten.

·  Behoudens enkele uitzonderingen (Barragewedstrijden bij de jeugd,Mineuren,Masters) zal het weekend van 16 & 17 november 2019 het laatste van de 1ste ronde zijn.  Er zijn wel  jeugde wedstrijden  op maandag 11/11/2019  ingepland

·  De mineuren en masters spelen tot half december.

·  Op zaterdag 26 oktober 2019, het eerste weekend van de Allerheiligen vakantie, staat er een speeldag voor de nationale en regionale 1 jeugdkampioenschappen op het programma.

  Hier vindt u de volledige kalender voor het nieuwe seizoen 2019-2020.

 

 

LET OP: gedurende de wintermaanden zal er uitsluitend op deze plaats op de website melding gedaan worden van evt. afgelastingen van trainingen: http://www.htc-isca.be/?oid=855&pid=22865.

Voor afgelasting van wedstrijden op ISCA (algemene of gedeeltelijke afgelasting), zal het via de site  en  via de Belgische hockey app gecommuniceerd worden. Zorg er dus voor dat u die app hebt opgeladen! 

Afgelastingen van trainingen worden in principe ten laatste om 22.00u op de avond voor de training gemeld. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de wedstrijdinformatie van uur tot uur worden aangepast op de dag van de wedstrijd. In uitzonderlijke gevallen kan de hoofdtrainer of scheidsrechter ter plaatse beslissen een training of wedstrijd per direct af te gelasten. Controleer de website dus regelmatig!

Door vrieskou en sneeuw kunnen de velden ongeschikt raken om te bespelen, zowel uit veiligheidsoverwegingen voor de spelers als ter voorkoming van permanente schade aan de velden. Om te bepalen of er wel/niet getraind of gespeeld kan worden geldt deze weersite als referentie. https://www.buienradar.be/weer/hoeilaart/be/2795699/5daagse

Onder de 3°C mogen zowel het waterveld als het zandveld niet bespeeld worden. 

De Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB) en de Vlaamse Hockey Liga (VHL) maken vanaf het seizoen 2018-2019 gebruik van Sportlink als software in plaats van Dimasports. De overgang naar Sportlink betekent onder andere dat het invullen van het wedstrijdblad niet meer via een PC zal kunnen gebeuren. Via de nieuwe mobiele applicatie Belgium HockeyApp komt er een mobiel digitaal wedstrijdblad.

Alle nodige informatie rond de nieuwe app vindt u  hier  

Hoe een wedstrijdblad invullen?

Hiervoor bestaat er een video (de 1e) en een handleiding (Teamleden):

https://www.hockey.be/nl/categorie/competitie/hockeyapp/handleidingen/

 

2)      Wie kan een wedstrijdblad invullen?

Dit kan elke speler, manager of staflid van de ploeg. De tegenploeg kan niet ingevuld worden uiteraard en men kan die pas bekijken eens de tegenstander zijn spelerslijst naar de scheidsrechter heeft gestuurd.

Ook de wedstrijdsecretaris kan dat doen of, als een ploeg zijn lijst niet naar de scheidsrechters heeft gestuurd, dan kan ook een official dat doen.

 

3)      Hoe een wedstrijdblad vastleggen?

Hiervoor bestaat er ook een video (de 2e)  en een handleiding (Officials):

https://www.hockey.be/nl/categorie/competitie/hockeyapp/handleidingen/

 

4)      Wie kan een wedstrijdblad vastleggen?

Dit kan enkel een official doen of een wedstrijdsecretaris. Onder de officials hebben we de 2 scheidsrechters, de veldafgevaardigde, reserve scheids en MO voor Ere divisie Heren Belgian League.

Hoe sneller een blad wordt vastgelegd, hoe sneller het resultaat de wereld wordt ingestuurd (notificaties). De standen worden ook direct aangepast.

 

 Teammanagers

Managers kunnen via de functie Teammanager binnen de App volgende zaken doen:

-          Wedstrijdblad invullen

-          Blauwdruk van het team aanpassen via de functie Manager in het App-menu

-          Opvolgen en beheren van de aanwezigheden om te spelen en te rijden per wedstrijd

-          Blokkeren van het invullen van de aanwezigheden per wedstrijd. Dan kunnen de spelers uiteraard hun aanwezigheden niet meer aanpassen of invullen

-          Notificaties tot 140 tekens sturen naar de teamleden per wedstrijd

-          Foto’s van de teamleden aanpassen door op een speler te drukken in de blauwdruk (en dan via menu). Zie mail begin van deze week.

 

OPGELET! Eens een wedstrijdblad wordt ingevuld en verstuurd wordt naar de scheidsrechters, kan men GEEN aanpassingen meer doorvoeren. Dan kan nog enkel een official iets wijzigen voor de wedstrijd! Het kan wel OPGESLAGEN worden en vervolgens verder opgenomen worden.

 

Wedstrijdsecretaris

Men kan per club 1 of meerdere wedstrijdsecretaris aanmaken. Deze personen kunnen wedstrijdbladen aanvullen en vastleggen vanaf 1 dag voor de wedstrijd tot als de wedstrijd is vastgelegd. Reden is dat het niet de bedoeling is deze personen dagen op voorhand het werk gaan doen van een ploeg.

 

Handleiding van de wedstrijdsecretaris:

https://www.hockey.be/app/uploads/2018/07/180725-Handleiding-app_mDWF_Wedstrijdsecretaris_DEF.pdf

 

6)      Scheidsrechters

Er zijn 2 manieren om scheidsrechters op het wedstrijdblad te zetten. De aanduidingen van de nationale scheidsrechters worden uiteraard door de bond gedaan.

-          Via Sportlink Club kan men op alle thuiswedstrijden 1 of 2 scheidsrechters aanduiden volgens de aan te leveren scheidsrechters:

https://www.hockey.be/app/uploads/2018/06/Umpires-Club-Assigned-Outdoor-NL-2018-2019-3.pdf

 -          In de App eens het wedstrijdblad open staat.

 Er is 1 grote verandering in Sportlink, namelijk dat de uitscheidsrechter NIET door de uitploeg kan opgegeven worden. Dit kan dus enkel door de thuisploeg. Reden is dat de thuisploeg volledig verantwoordelijk is voor het wedstrijdblad. Hiervoor moeten inderdaad, voor sommige divisies (zie de link hier boven) voor de wedstrijd de 2 scheidsrechters samen komen opdat de thuisploeg de uitscheidsrechter op het blad kan zetten.

 

 

 

Verdere vragen? Neem contact op met Françoise Matagne (wedstrijdsecretaris@htc-isca.be).

NL
EN