Beste leden,

Ten eerste uiteraard een ongelooflijk fijn, sportief nieuwjaar gewenst. Daarop volgend zou ik willen vragen deze brief aub met aandacht te lezen. Het is soms heel lastig iedereen met een belangrijke boodschap te benaderen en in deze vluchtige, gehaaste social-media tijden, de aandacht te houden voor een kleine 5 minuten.


Wat een jaar was 2017, er is ongelooflijk veel gebeurd. Het is pas als je erop terugkijkt en er echt goed over nadenkt dat je beseft wat voor een energie er toch weer ingegaan is door al die vrijwilligers. Daar gaat deze nieuwjaarsbrief over: vrijwilligers.

Er zijn teveel initiatieven om ze allemaal op te noemen want als ik er één vergeet wil ik daar geen afbreuk aan doen maar ga er toch een paar als voorbeeld melden: Wedstrijdsecretariaat onder de vlag van Francoise, je ziet of hoort haar zelden maar wat is ze actief op de achtergrond – Happy Fridays, waar veel werk in zit met een heel team en in 2018 een nieuwe impuls gaat krijgen. En de contacten met de gemeenten die ons zo positief gezind zijn door Paul.

Omdat beelden zoveel meer zeggen dan 1.000 woorden en we gezegend zijn met een bestuurs secretaris die het monteren meer dan machtig is, heeft Nynke een jaaroverzicht 2017 gemaakt met superleuke en belangrijke initiatieven. Deel en like deze aub massaal op elk sociaal medium. Niet alleen beseffen wij, als leden, daarmee wat er allemaal georganiseerd wordt maar bereiken hiermee ook potentieel nieuwe leden en raken ze overtuigd dat ISCA ‘the place to be’ is.

Voor het succes van ISCA zijn er twee pijlers die nu nog resteren. Eén was al duidelijk uitgesproken: groei… we moeten groeien in leden zodat we een financiële reserve opbouw kunnen doen voor verdere noodzakelijke investeringen. Voor het eerst in de afgelopen 5 jaar zijn we terug gegroeid dus de start is gegeven. De tweede pijler sluimert al jaren maar manifesteert zich pijnlijker en pijnlijker: vrijwilligers. Ondanks de vele vele initiatieven worden deze eigenlijk maar gedragen door een handvol zeer toegewijde vrijwilligers en dat zijn echt niet allemaal vrijwilligers die veel tijd over hebben. De meesten hebben een full time baan. Dus reflecteer en denk na wat de club voor je betekent: de beweging en fun voor de kinderen, je eigen sociale contacten. Word onderdeel en kom helpen! Als vrijwilliger voor de club en in het verleden voor andere activiteiten zoals: voedselbanken, volunteer days en special olympics… kan ik het alleen maar aanmoedigen. Je krijgt er zoveel interne verrijking voor terug.

Deze boodschap naar jullie is tweeledig:

  1. Een warme oproep om jezelf kandidaat te stellen als vrijwilliger, er zijn overal helpende handen nodig (mail: info@htc-isca.be).

Broodjes smeren, begeleiden, opruimen, etc. bij evenementen. Maar ook het inzetten van je eigen talent door bijvoorbeeld in de sponsoring of marketing commissie plaats te nemen.

  1. Om te verzekeren dat we minstens evenveel initiatieven in 2018 hebben vergeleken met 2017, willen we groepen gaan definiëren die verwacht worden te helpen.

Met de kerstmarkt in Hoeilaart hebben we een eerste test-case uitgeprobeerd waar we (nu nog vrijblijvend) teams verantwoordelijk gesteld hebben vrijwilligers aan te leveren voor de invulling van een tijdsspanne. Dit had een verdeeld succes. Deze werkwijze is niet nieuw binnen de hockeywereld, verschillende clubs passen deze reeds toe. Naar de toekomst zullen we hierin minder vrijblijvend zijn en dit alleen maar om te verzekeren dit we het niet altijd bij dezelfde mensen parkeren en we onze mooie club kunnen blijven laten groeien.

Kijk met liefde en plezier naar het filmpje en vergeet niet massaal te ‘sharen’ en ‘liken’ op onze social-media kanalen:

Facebook: https://www.facebook.com/HockeyTennisClubISCA/videos/1634683053257522

Vimeo: https://vimeo.com/249173709

Sportieve Groeten,

Arvin Willemse – voorzitter HTC ISCA