Seizoen
 
Het hockeyseizoen en daarmee ook het lidmaatschap van de hockeyafdeling van ISCA loopt van 1 september tot 1 juni van het volgend jaar. Tussentijdse aanmeldingen zijn mogelijk maar de teamindeling kan op voorhand niet worden gegarandeerd.

Een nieuw jeugdlid zonder hockeyervaring is automatisch trainingslid voor minimaal 6 maanden muv kinderen (U7-U12) die deel hebben genomen aan de jaarlijkse ISCA hockeystage. Daarna wordt in overleg met de Hoofdtrainer, Technische Commissie en betreffende coach besloten in welk team hij/zij wordt ingedeeld. 

Wat houdt het lidmaatschap in?

Hockeyleden (muv trimhockeyleden) worden verondersteld deel te nemen aan zowel de trainingen (2 x per week vanaf U9-leeftijd) als aan de wedstrijden. Afzeggen kan online, alleen met een geldige reden, bij de captain of coach van je team. Verwacht wordt dat iedereen tijdig aanwezig is voor de training. Een stick neem je zelf mee, de club zorgt voor de ballen!

Voor jeugdleden: ISCA neemt tijdens trainingen enkel de verantwoordelijkheid voor de jeugdleden voor de duur van de training. Voor de aanvang van de les en onmiddellijk na afloop daarvan zijn de ouders persoonlijk verantwoordelijk voor hun kind en zijn/haar gedragingen op de club. De club voorziet buiten de training geen toezicht.

Bij het lidmaatschap van de vereniging hoort ook het vervullen van vrijwilligerswerk. Dit is een goede gelegenheid om ook andere leden van ISCA te leren kennen. Je kunt je hier opgeven. aanmelden als vrijwilliger

Er is een jaarlijkse Algemene Leden Vergadering en de aanwezigheid van de leden wordt bijzonder gewaardeerd. Tijdens de vergadering worden de leden geinformeerd over het reilen en zeilen van de vereniging en hebben de leden medezeggenschap over het beleid van de vereniging door middel van het stellen van vragen aan het bestuur en het stemmen over voorstellen van het bestuur of derden.

Aanmelden kan door middel van het invullen van het lidmaatschap HTC ISCA.  Een kopie van het aanmeldingsformulier wordt automatisch naar het nieuwe lid verstuurd. Lees voor aanmelding aandachtig de informatie over contributie- en entreegelden en de uitleg over de aankoop van een aandeel en infrabijdrage.

Opzeggen

Opzeggen kan alleen schriftelijk vóór 1 juni via de website voor het seizoen dat in september van dat jaar begint. Te laat opzeggen betekent dat een automatische verlenging van het lidmaatschap en daarmee ontstaat de verplichting tot het betalen van het volledige contributiebedrag.

Opzeggen via dit formulier: opzeggen lidmaatschap

Regels omtrent opzeggen van uw lidmaatschap zijn vastgelegd door de hockeybond. Lees meer op de site van de hockeybond:

https://hockey.be/nl/uitschrijving/

Wedstrijden

De wedstrijdindeling is te vinden onder "" op de ISCA site of op de site van de Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB) www.hockey.be. De administratieve coach is aanspreekpunt bij onduidelijkheden en vragen omtrent het tijdstip van verzamelen. De aanwezigheid van ouders  bij de wedstrijden van hun kind wordt natuurlijk erg op prijs gesteld! Voor de uitwedstrijden zal de administratieve coach regelmatig een beroep doen op de ouders en stelt daartoe een rijschema op aan het begin van de competitie.

Clubtenue

klik hier Het clubtenue bestaat uit een blauw/groen shirt, een marine-blauwe broek/skort en blauwe/groene sokken. Tijdens de wedstrijd is het dragen van het clubtenue verplicht. Het tenue kan worden gekocht bij de Hockeyplayer. Daarnaast is het dragen van gebit- en scheenbeschermers verplicht.

Verzekering

Eenmaal ingeschreven bij de Vereniging en door HTC ISCA aangemeld bij de KBHB vallen alle leden voor zowel  trainingen als voor wedstrijden op ISCA of elders in België onder de (aanvullende) verzekering voor ziektekosten die centraal door  KBHB voor haar aangesloten leden is afgesloten. Primair geldt echter de eigen ziektekostengezinspolis voor dekking voor letsel opgelopen tijdens het bedrijven van sport en spel.

Hockeybestuur

Het Hockeybestuur bestaat uit een Hockey Manager, Herenverantwoordelijke, Damesverantwoordelijke, Jeugdverantwoordelijke en lid Technische Commmissie. De Technische Commissie is samen met de Hoofdtrainer verantwoordelijk voor het sportieve jeugdbeleid. Wil je weten wie dit zijn; kijk op de website onder club, wie is wie hockey. wie is wie