KLIK HIER om het volledige document incl. de schematische bijlage te downloaden en af te drukken.
BELANGRIJK: DE NOODUITGANG OP HET ZANDVELD HEEFT EEN CODE
BEKEND BIJ DE TERREINVERANTWOORDELIJKE EN BIJ DE BARVERANTWOORDELIJKE
De nooduitgang zelf is het hek aan de overzijde van het zandveld (aan de kant van de dugouts). Het spreekt vanzelf dat deze uitgang enkel gebruikt wordt in geval van nood.
Vanuit de Belgische hockeybond is HTC ISCA verplicht om een terreinafgevaardigde(n) te hebben voor de wedstrijden die op de velden van ISCA gespeeld worden. Doel van terreinafvaardiging is het coördineren van het wedstrijdverloop van de thuiswedstrijden. De terreinafgevaardigde is het aanspreekpunt van de club voor de coaches van beide ploegen en de scheidsrechters.
Wat wordt er van een terreinafgevaardigde verwacht?
- Coördinatie van de wedstrijd(en)
- Verantwoordelijk voor materiaal
- Veiligheid en EHBO
Wedstrijdschema
Wedstrijden moeten op tijd beginnen. Het wedstrijdschema van de jeugd is zeer krap geprogrammeerd. Elke vertraging heeft invloed op de wedstrijden er na.
- Zorg ervoor dat je in het bezit bent van het wedstrijdschema. Bereid je voor op de wedstrijden die je met coördineren, hoe jonger de categorieën hoe meer er voorbereidt moet worden (zie Bijlage). Er is een plan aanwezig op het prikboard bij elk veld waar welk team speelt.
- De terreinafgevaardigde dient afspraken te maken:
- Vraag aan de coaches om hun spelers op het grasveld in te laten spelen en de keeper al gereed te laten maken voor de wedstrijd.
- Indien de wedstrijd niet op tijd kan beginnen spreek dan af met coaches van beide ploegen dat de pauze en/of de speelduur van de wedstrijd wordt ingekort. Zorg er in ieder geval voor dat de wedstrijd er na op tijd kan beginnen. Natuurlijk is het een en ander afhankelijk van tijdstip en wedstrijdschema. De hockeybond heeft in de spelregels van de jeugd per 02/2008 onderstaande wijziging opgenomen. “De terreinafgevaardigde heeft de bevoegdheid de wedstrijd eerder te beëindigen, als de voorziene eindtijd is verstreken.”
- Vraag op tijd (ruim voor de wedstrijd) hulp om de goals voor de wedstrijden op zijn plaats te zetten. Het is niet de taak van de terreinafgevaardigde om dit alleen te doen, wel om te coördineren.
- Zie er op toe dat het thuisteam tegen de juiste tegenstander speelt. Er kan zich een probleem voordoen als er 2 of meer wedstrijden tegelijkertijd gespeeld moeten worden.
- Verder in de gaten houden dat de sinaasappels voor de rust op tijd op het veld zijn. Hiervoor kunnen ouders van ISCA spelers die aan de kant staan gecharterd worden.
Materiaal
De terreinafgevaardigde moet toegang hebben tot materiaal: kegels en hesjes. Fluitjes zijn beschikbaar in het clubhuis. Voor de wedstrijden van de U7, U8, U9, U10, U11 en U12 zijn kegels nodig voor het afzetten van de middellijn, de cirkellijnen en doeltjes (zie Bijlage in .pdf document, bovenaan deze pagina te downloaden).
Veiligheid
- Zodra de wedstrijd is afgelopen moeten de spelers zo snel mogelijk het veld te verlaten. Dan pas mogen de spelers van de volgende wedstrijd het veld op. Niet over het hek laten klimmen, maar via het toegangshek het veld verlaten. Let op dat de schoenen afgeveegd worden op de hiervoor bestemde borstels naast het hek.
- Tijdens de wedstrijd mogen alleen de spelers, scheidsrechters en coaches op het veld. Ouders en kinderen die op dat moment geen wedstrijd hebben zijn niet op het veld toegelaten! Dit is een officiële regel van de KBHB, mochten er mensen lastig over doen dan kan je ze hierop wijzen (sportief reglement art.20).
- Let op dat er geen flesjes en glaswerk op het veld worden meegenomen.
- De spelers, scheidsrechters en coaches moeten het juiste schoeisel dragen. Geen hoge hakken!!
- Mochten er gewonden vallen tijdens de wedstrijd: Er is een EHBO koffertje aanwezig op elkveld en 1 in het clubhuis.
Links
Checklist Taakindeling
Het meeste werk is voor de wedstrijd van je eigen zoon of dochter, je hebt genoeg tijd om naar hun wedstrijd te kijken !!! |