LET OP: gedurende de wintermaanden zal er uitsluitend op deze plaats op de website melding gedaan worden van evt. afgelastingen van trainingen: http://www.htc-isca.be/?oid=855&pid=22865.

Voor afgelasting van wedstrijden op ISCA (algemene of gedeeltelijke afgelasting), zal het via de site  en  via de Belgische hockey app gecommuniceerd worden. Zorg er dus voor dat u die app hebt opgeladen! 

Afgelastingen van trainingen worden in principe ten laatste om 22.00u op de avond voor de training gemeld. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de wedstrijdinformatie van uur tot uur worden aangepast op de dag van de wedstrijd. In uitzonderlijke gevallen kan de hoofdtrainer of scheidsrechter ter plaatse beslissen een training of wedstrijd per direct af te gelasten. Controleer de website dus regelmatig!

Door vrieskou en sneeuw kunnen de velden ongeschikt raken om te bespelen, zowel uit veiligheidsoverwegingen voor de spelers als ter voorkoming van permanente schade aan de velden. Om te bepalen of er wel/niet getraind of gespeeld kan worden geldt deze weersite als referentie. https://www.buienradar.be/weer/hoeilaart/be/2795699/5daagse

Onder de 3°C mogen zowel het waterveld als het zandveld niet bespeeld worden. 


De hockeymanager is verantwoordelijk voor de beslissing welke trainingen de volgende dag wel of niet door kunnen gaan.

Indien er kou dreigt te komen, bepaalt de wedstrijdsecretaris voor 22.00u de avond voor de training of er de dag daarna wel/niet gespeeld kan worden. Bij intredende vorst (dalende temperaturen) kan er getraind worden tot en met het uur waarop de temperatuur onder de 3°C zakt. Bij uittredende vorst (stijgende temperaturen) kan er getraind worden vanaf het uur dat het weer warmer is dan 3°C.

Indien er niet getraind kan worden, plaatst de wedstrijdsecretaris om uiterlijk 22.00u op de avond voor de training een mededeling op de site. Het is de verantwoordelijkheid van de leden om de site regelmatig te checken.

Op wedstrijddagen zullen de Hockeymanager en de wedstrijdsecretaris bepalen of een wedstrijd al dan niet door kan gaan. Een eventueel gedeeltelijke afgelasting zal door de wedstrijdsecretaris op de site en in de Belgische Hockey app aangegeven worden. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de reistijd van de tegenstander.  De informatie wordt regelmatig op de laatste stand gebracht aangezien de condities van uur tot uur kunnen veranderen.

Soms kondigt de Bond een algemene afgelasting af - die wordt gepubliceerd in de Belgische Hockey app. In alle andere gevallen moet door het team voor een uitwedstrijd bij twijfel eerst bij de ontvangende club geverifieerd worden of de wedstrijd doorgaat.   club contactenlijst - onbespeelbare velden

 

De ervaring leert dat de condities van het weer en de velden zeer specifiek zijn voor ISCA door de ligging van het terrein (o.a. hoogte, heuvels en Zonienwoud). Het kan dus voorkomen dat er bij clubs in bv Brussel of Waver wel gespeeld kan worden op een moment dat het op ISCA niet mogelijk is.

De beslissing van de Hockeymanager en de wedstrijdsecretaris is bepalend en moet door alle partijen gerespecteerd worden.

In het belang van de veiligheid van de spelers en het behoud van de velden vragen we iedereen om begrip voor soms lastige beslissingen.

Contact persoon: Françoise Matagne, Wedstrijdsecretaris, wedstrijdsecretaris@htc-isca.be 0477/868043