hieronder vindt u een tabel met het overzicht van de verschillende afgelastingen.

Voor Sport Vlaanderen was het medisch attest geen verplichting en voor de verzekeringen zijn die ook niet nodig. De medische commissie (MC) is ook voorstander om de verplichting voor een medisch attest van sportgeschiktheid voor volwassenen te laten vallen.

De reden is dat het is immers de verantwoordelijkheid van de sporter zelf om na te gaan of hij/zij medisch geschikt is en te beslissen of hij/zij gaat hockeyen. De MC stelt dan ook voor om het preventief sportmedisch onderzoek via www.sportkeuring.be te hanteren of om nog op medisch onderzoek te gaan bij een arts met bijgevoegd document:

http://www.hockeyvl.be/tiny_mce/plugins/filemanager/files/web/Documenten/Medisch_attest/Medisch_attest_VHL.pdf

De VHL laat de verplichting dan ook vallen met directe ingang. Ook al spelen de VHL leden in een nationale afdeling, dan nog is er geen medisch attest nodig!

OPGELET, dit is ENKEL geldig voor leden van de VHL en wordt niet doorgetrokken naar de leden van de LFH, omdat het medisch attest voor hen wordt opgelegd door het Decret Sport en het Decret Sante.

Klik hier voor de scheidsrechtersvoorzieningen per leeftijd categorie en per niveau (Nat./VHL)

VanafU14 heeft uitsluitend de captain van een team (dus NIET de coach) het recht VOOR het begin van de wedstrijd de controle van de identiteit van de spelers van het andere team te verzoeken. Als een opgestelde speler, dus ook een bankzitter, geen geldige ID kan overleggen, kan deelname aan de wedstrijd haar/hem ontzegd worden. Als onvoldoende spelers een ID kunnen overleggen, kan het andere team besluiten de wedstrijd niet te laten spelen. Zodra de wedstrijd begonnen is vervalt het recht tot het controleren van de identiteiten. Eventuele onregelmatigheden moeten op het electronische wedstrijdformulier vermeld worden.

Zorg er dus voor als admin. coach (jeugd) of captain (senioren) dat je te allen tijde (kopieen van) alle IDs van alle spelers bij je hebt!

HANDLEIDING INVULLEN WEDSTRIJDBLAD IN DIM@SPORTS - KLIK HIER VOOR DE HANDLEIDING

Gedeelte wat u thuis kunt invullen VOOR de wedstrijd:

 • · Kies op de hoofdpagina van de bond (www.hockey.be), rechtsboven “Dim@sports”
 • · Login met de username/password. Dit is verkrijgbaar bij de wedstrijdsecretaris ( Françoise Matagne - wedstrijdsecretaris@htc-isca.be
 • · Beweeg uw cursor over het menu-item (onder plaatje) “Mijn gegevens” en kies voor “wedstrijdblad”
 • · Kies de competitie of beker en in het volgende scherm het juiste team via de klasse en team nummer: de eerste letter is categorie: (U7B...U8G...U16.), de letter voor B(oys) of G(irls). Dus U8B1   : U8 Boys ISCA1 . Voor Senioren ziet het er iets afwijkend uit, maar is het duidelijk herkenbaar.
 • · Klik daaronder de keuze “Enkel de wedstrijdbladen van deze ploeg” aan en vul de gewenste tijdrange in en klik op zoeken.
 • · Een scherm met de gezochte wedstrijd(en) wordt nu getoond. Klik op het nummer van de juiste wedstrijd.
 • · Een scherm opent met 4 “tabbladen”: Admin Home, Admin Away, Players Home en Players Away
 • · Ga naar “Players Home” voor thuiswedstrijden resp. “Players Away” voor uitwedstrijden om de namen van uw spelers in te voeren.
 • · U ziet nu een lijst zonder namen van het team. Rechts daarvan zijn twee vakken met namen van ISCA spelers. Bovenaan de "spelers met kwalificaties" = spelers in de jusite leeftijdscategorie of anderszins gekwalificeerd. Daaronder een vak met "Andere spelers". De laatste zijn spelers die zonder enige formalitiet ook in de geslecteeerde wedstrijd mogen meedoen.
 • · Klik de naam van de juiste speler aan en druk links op een van de knoppen “Kopieer”. De naam zal nu overgenomen worden in het team.
 • · Vul alle spelers van het team in (met “Kopieer”). U verwijdert spelers met “Wissen”.
 • · Geef vervolgens in de kolom “Tm Cpt.” aan wie de aanvoerder is en in “Gl Kp” wie de keeper is (bij U7/U8 is een keeper aangeven niet nodig).
 • · Kies links beneden “Opslaan” (eventueel naar beneden scrollen).
 • · Ga naar het blad “Admin Home”
 • · U kunt hier de scheidsrechter()s invullen. De ISCA scheidsrechter(s) vult u, als u thuis speelt. U kunt zoeken op (deel van) de voor en achternaam. Daarvoor typt u een (deel van de) naam in het veld achter de groene knop “zoeken” en drukt op die knop. Een Pop-Up scherm verschijnt met alle namen van leden van de hockeybond die daaraan voldoen. Kies de juiste. Naam en nummer worden overgenomen op het blad. De zoek functie werk alleen als in het veld voor de groene knop 0 staat of als die leeg is!
 • · Geef de veld afgevaardigde op eenzelfde manier in: bij zoeken kunt u alleen kiezen uit de lijst van ISCA leden.
 • · Kies “Opslaan” (rechtsonder) en check of alles goed is ingevuld.
 • · Coach, manager, etc. hoeft niet ingevuld te worden (mag wel).

Gedeelte wat u (op de club) invult NA de wedstrijd:

 • · Als u een uitwedstrijd speelt en alles conform hierboven al heeft ingevuld, hoeft U niets te doen: de thuisploeg zal het wedstrijdblad completeren en valideren.
 • · Als thuisploeg: Ga naar uw wedstrijd zoals hierboven beschreven en vul de score in en geef eventuele opmerkingen aan in het vak “commentaar” op het blad “Admin Home”.
 • · Druk op “Opslaan” (rechtsonder) en check of alles nu goed is ingevuld.
 • · De thuisploeg valideert het wedstrijdblad: klik op het woord “Valideer” onder het veld "Gevalideerd door" in het vak "Valideer". Zodra u dit gedaan heeft, wordt het blad opgestuurd naar de hockeybond en zal, na enige tijd, op de uitslagenlijst verschijnen. Op het wedstrijdblad zelf wordt de datum en tijd en het inlognummer ingevuld. Wijzigen is daarna niet meer mogelijk zonder tussenkomst van de bond!

Verdere vragen? Neem contact op met Françoise Matagne (wedstrijdsecretaris@htc-isca.be).

NL
EN