NL
EN

De Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB) en de Vlaamse Hockey Liga (VHL) maken gebruik van Sportlink als software. Via de mobiele applicatie Belgium HockeyApp  beschikbaar op Google Play en Apple Store komt er een mobiel digitaal wedstrijdblad.

Alle nodige informatie rond de nieuwe app vindt u hier 

Hoe een wedstrijdblad invullen?

Hiervoor bestaat er een video :

https://www.youtube.com/watch?v=FIE6Gur8O2A&t=107s

 2)      Wie kan een wedstrijdblad invullen?

Dit kan elke speler, manager of staflid van de ploeg. De tegenploeg kan niet ingevuld worden uiteraard en men kan die pas bekijken eens de tegenstander zijn spelerslijst naar de scheidsrechter heeft gestuurd.

Ook de wedstrijdsecretaris kan dat doen of, als een ploeg zijn lijst niet naar de scheidsrechters heeft gestuurd, dan kan ook een official dat doen.

 3)      Hoe een wedstrijdblad vastleggen?

Hiervoor bestaat er ook een video :

https://www.youtube.com/watch?v=ygMi3WRXmEw

4)      Wie kan een wedstrijdblad vastleggen?

Dit kan enkel een official doen of een wedstrijdsecretaris. Onder de officials hebben we de 2 scheidsrechters, de veldafgevaardigde, reserve scheids en MO voor Ere divisie Heren Belgian League.

Hoe sneller een blad wordt vastgelegd, hoe sneller het resultaat de wereld wordt ingestuurd (notificaties). De standen worden ook direct aangepast.

   Teammanagers

Managers kunnen via de functie Teammanager binnen de App volgende zaken doen:

-          Wedstrijdblad invullen

-          Blauwdruk van het team aanpassen via de functie Manager in het App-menu

-          Opvolgen en beheren van de aanwezigheden om te spelen en te rijden per wedstrijd

-          Blokkeren van het invullen van de aanwezigheden per wedstrijd. Dan kunnen de spelers uiteraard hun aanwezigheden niet meer aanpassen of invullen

-          Notificaties tot 140 tekens sturen naar de teamleden per wedstrijd

-          Foto’s van de teamleden aanpassen door op een speler te drukken in de blauwdruk (en dan via menu). Zie mail begin van deze week.

 OPGELET! Eens een wedstrijdblad wordt ingevuld en verstuurd wordt naar de scheidsrechters, kan men GEEN aanpassingen meer doorvoeren. Dan kan nog enkel een official iets wijzigen voor de wedstrijd! Het kan wel OPGESLAGEN worden en vervolgens verder opgenomen worden.

 Wedstrijdsecretaris

Men kan per club 1 of meerdere wedstrijdsecretaris aanmaken. Deze personen kunnen wedstrijdbladen aanvullen en vastleggen vanaf 1 dag voor de wedstrijd tot als de wedstrijd is vastgelegd. Reden is dat het niet de bedoeling is deze personen dagen op voorhand het werk gaan doen van een ploeg.

 Handleiding van de wedstrijdsecretaris:

https://www.hockey.be/app/uploads/2018/07/180725-Handleiding-app_mDWF_Wedstrijdsecretaris_DEF.pdf

6)      Scheidsrechters

Er zijn 2 manieren om scheidsrechters op het wedstrijdblad te zetten. De aanduidingen van de nationale scheidsrechters worden uiteraard door de bond gedaan.

-          Via Sportlink Club kan men op alle thuiswedstrijden 1 of 2 scheidsrechters aanduiden volgens de aan te leveren scheidsrechters:

https://hockey.be/wp-content/uploads/2020/08/Umpires-Club-Assigned-Outdoor-NL-2020-2021.pdf

 -          In de App eens het wedstrijdblad open staat.

 

Verdere vragen? Neem contact op met Françoise Matagne (wedstrijdsecretaris@htc-isca.be).

NL
EN